WHOIS informatie voor: 34.239.176.54

Op basis van dit IP adres zijn de volgende openbare gegevens beschikbaar:

Locatie

Stad of plaats
Ashburn
Regio of provincie
Virginia
Postcode
20149
Land
United States (US)
Continent
North America (NA)
Coordinaten
39.0469 (lat) / -77.4903 (long)

Technisch

IP adres
34.239.176.54
Hostname
ec2-34-239-176-54.compute-1.amazonaws.com
Provider
AMAZON-AES

Toon kaart

IP Location Finder door KeyCDN.

Hoe werkt de WHOIS functie?

De WHOIS-functie werkt doordat de site WHOIS-servers bevraagt voor informatie over het IP-adres. Het verzoek wordt doorgestuurd naar de juiste server, die zijn database doorzoekt en de gevraagde informatie ophaalt. Deze informatie wordt vervolgens hier gepresenteerd.

Is de IP WHOIS-query wel veilig?

Bij het uitvoeren van een IP WHOIS-query is het belangrijk om rekening te houden met je privacy. Hoewel de verkregen informatie doorgaans openbaar beschikbaar is, geven sommige entiteiten mogelijk de voorkeur aan het privé houden van bepaalde details. Het is daarom essentieel om deze informatie met respect voor privacyvoorkeuren te behandelen en te gebruiken.

Bovendien moeten gebruikers zich bewust zijn van mogelijke risico's van misbruik die gepaard gaan met WHOIS-gegevens. Hoewel het uitvoeren van een WHOIS-query over het algemeen veilig is, kunnen cybercriminelen deze informatie mogelijk exploiteren voor kwaadwillende doeleinden, zoals social engineering-aanvallen of gerichte cyberaanvallen. Het is cruciaal dat gebruikers de verkregen informatie verantwoord gebruiken en zich onthouden van activiteiten die anderen kunnen schaden.

Verder kan de nauwkeurigheid van WHOIS-gegevens variëren. Hoewel het waardevolle informatie biedt over IP-adressen en hun eigenaars, kunnen er gevallen zijn van verouderde of onjuiste informatie die wordt verkregen. Om betrouwbaarheid te garanderen, moeten gebruikers de informatie verkregen uit een WHOIS-query zo veel mogelijk controleren met meerdere bronnen.

Door rekening te houden met deze factoren kan je als bezoeker de IP WHOIS-query's veilig en verantwoord uitvoeren, waarbij wij je privacy respecteren en voorzorgsmaatregelen nemen tegen mogelijk misbruik. De gegevens van een WHOIS query worden op onze server NIET bewaard.

Wat is een IP adres?

Een IP (Internet Protocol) adres is een numeriek label dat aan elk apparaat wordt toegewezen dat is verbonden met een computernetwerk dat het Internet Protocol gebruikt voor communicatie. Het heeft twee hoofddoeleinden: het identificeren van de host of netwerkinterface en het verstrekken van de locatie van de host in het netwerk.

Er zijn twee versies van IP-adressen die tegenwoordig veel worden gebruikt: IPv4 en IPv6. IPv4-adressen zijn 32-bits numerieke adressen geschreven in de vorm van vier reeksen decimale getallen gescheiden door punten (bijv. 192.0.2.1), terwijl IPv6-adressen 128-bits hexadecimale adressen zijn met een veel groter adresbereik (bijv. 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334).

IP-adressen zijn essentieel voor apparaten om met elkaar te communiceren via internet of een ander op IP gebaseerd netwerk, waardoor gegevenspakketten tussen hen kunnen worden gerouteerd.